SERVICES

Onze service is op maat en bespreken wij de mogelijkheden tijdens een persoonlijke afspraak. Dit kan bij u thuis of elders, maar belangrijk dat wij ook samen de woning bekijken om een goed beeld te krijgen. Aan de hand van uw verhaal en wat wij zien, kunnen wij gezamenlijk tot een goed plan komen.

Om overzicht te creëren documenteren wij de inboedel, digitaal en op papier. Wanneer wij samen door de woning lopen kunt u precies aangeven welke spullen er gefotografeerd moeten worden en waarvan de maten moeten worden opgenomen. Dit is handig als u besluit spullen te laten veilen of verkopen.

Binnen de afgesproken tijd ontvangt u digitaal een overzichtelijk bestand met inboedellijsten en foto’s. Wilt u dit liever per post ontvangen, dan sturen wij de documenten en een USB stick met alle gegevens. U kunt rustig doornemen wat er met de spullen moet gaan gebeuren. Kortom, in eigen tijd en tempo.

Om de nalatenschap/inboedel te verdelen raden wij aan om waardevolle spullen eerst te laten taxeren. Als de werkelijke waarde bekend is, kunt u ook weloverwogen beslissingen nemen. Voor een eerlijke verdeling onder nabestaanden, maar ook om te beslissen wat u wel of niet wilt weggeven of doneren. Bij het doornemen van de inboedellijsten kunt u onderstaande overwegingen meenemen:

  • Spullen laten taxeren, veilen of (online)verkopen
  • Spullen doneren (kringloopwinkels e.d.)
  • Spullen opslaan in een opslagruimte
  • Huisraad (ingeblikt voedsel e.d) doneren aan de plaatselijke voedselbank

Als duidelijk is wat u met alle spullen wilt doen, kunnen wij alles in gang zetten voor taxatie en/of verkoop.

Waardevolle spullen zijn niet voor iedereen in een oogopslag te herkennen. Maar denk bijvoorbeeld aan bijzondere meubels, schilderijen, zilveren bestek, servies e.d. Wij regelen een taxateur die langskomt om de spullen te bekijken en u van goed advies te voorzien. Kans bestaat dat de taxateur spullen voor u wilt veilen, in dat geval is de taxatie vaak kosteloos.

Wanneer wij spullen voor u gaan verkopen bespreken wij een prijs marge af waarbinnen een item verkocht mag worden. Bijvoorbeeld tussen de € 50,- en € 250,-. Wij doen altijd ons best om een zo hoog mogelijke prijs te krijgen.

Wij rekenen 15% commissie op de daadwerkelijke verkoopprijs. Wordt een item bijvoorbeeld verkocht voor een prijs van € 150,- dan ontvangt u € 127,50.

Ook spreken wij een tijd marge af waarbinnen de spullen verkocht moeten worden. Vaak is dat gedurende de periode dat men bezig is de nalatenschap te verdelen, of zaken organiseert voor een verhuizing. Het hangt af van u persoonlijke situatie en wensen.

Wij kunnen spullen, die onder de directe nabestaanden verdeeld zijn, thuis laten bezorgen.

Alles wat u schenkt aan bijvoorbeeld een goed doel of kringloopwinkel wordt vaak door de organisaties zelf opgehaald. Is dat niet het geval dan kunnen wij, in opdracht van u, de spullen laten bezorgen.

Spullen die (door ons) verkocht worden bezorgen wij niet. Wel kunnen wij de afhandeling regelen als de nieuwe eigenaar de spullen komt ophalen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

(binnen 24 uur antwoord)